Χατζηδάκης: Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα

Χατζηδάκης: Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα

Ο υπουργός ανάπτυξης, Κώστης Χατζηδάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Είναι μια ακόμα διαπραγμάτευση. Σε σχέση με ότι συνέβαινε πέρυσι και πρόπερσι, τα πράγματα τώρα είναι προφανώς καλύτερα γιατί έχουμε διανύσει τα ¾ της διαδρομής».

«Στόχος μας είναι η όποια συμφωνία επιτευχθεί να έχει κατά κάποιο τρόπο έναν αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. Η συμφωνία μας με την τρόικα, να δημιουργήσει και τις βάσεις, σταδιακά να απομακρυνθούμε από το μνημόνιο».

«Ή κυβέρνηση δεν θέλει να λάβει μέτρα που θα έχουν σχέση με περικοπές μισθών και συντάξεων και περεταίρω αυξήσεις φόρων. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση του δημοσίου, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που δεν έχουν γίνει».

«Τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά. Η αξιοπιστία της χώρας έχει ενισχυθεί και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές».

«Έχουμε προχωρήσει στα δημοσιονομικά, έχουμε προχωρήσει στα διαρθρωτικά. Το μόνο πρόβλημα που μένει είναι το πρόβλημα της ρευστότητας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ