Χαρακόπουλος:Όταν συνομιλούμε βρίσκουμε λύσεις

Χαρακόπουλος:Όταν συνομιλούμε βρίσκουμε λύσεις

 

Την ελπίδα να υπάρξει θετική έκβαση στη συνάντηση των αγροτών τη Δευτέρα με το κλιμάκιο υπουργών μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν συνομιλούμε μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Το αποδείξαμε στη διυπουργική με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών που κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη. Θέλω να πιστεύω ότι και η συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στους εκπροσώπους αγροτών και μέλη της κυβέρνησης θα έχει θετικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέλυσε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα στα “δίκαια θέλω” των αγροτών και τις μυλόπετρες του μνημονίου. Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά».

«Η γνώση μου για τα αγροτικά προβλήματα και δεν είναι θεωρητική αλλά εμπειρική! Έχω οργώσει, έχω σπείρει, έχω θερίσει. Νιώθω το μόχθο του αγρότη. Αυτά τα βιώματα είναι που μου  υπαγορεύουν και σήμερα τη στάση ευθύνης απέναντι στους αγρότες. Γνωρίζετε ότι πάντοτε πολιτεύτηκα με γνώμονα την αλήθεια. Σας λέω, λοιπόν, κοιτώντας σας στα μάτια ότι δεν έχει νόημα να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Άλλωστε, τις τακτικές του παρελθόντος τις πληρώνει ακριβά η χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αντιθέτως, θα πρέπει μαζί να δώσουμε λύσεις σε διαρθρωτικά προβλήματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, αξιοποιώντας την ευκαιρία της νέας ΚΑΠ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με έργα υποδομών που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, όπως το φράγμα της Σκοπιάς εδώ στα Φάρσαλα, που για εμένα αποτελεί προτεραιότητα για τη περιοχή», κατέληξε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ