Ξανθός στον Realfm 97,8: Χρειάζεται αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “πρέπει να γίνουν συνδυαστικά πράγματα, πρώτον χρειάζεται αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων αλλά όχι στο δόγμα ότι θα αφορούν μόνο στους ανεμβολίαστους”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε ότι “όταν έχεις κρίση δημόσιας υγείας, όταν έχουμε αυτή την εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, όταν έχουμε καθημερινά 80 νεκρούς δεν μπορούν να υπάρχουν συνθήκες κανονικότητας για κανέναν, θεωρώ εγώ και το λέει και η κοινή λογική. Άρα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί και στον κοινωνικό συγχρωτισμό, στις συνευρέσεις, στα ποσοστά πληρότητας των κλειστών χώρων και για τους εμβολισμένους”.

“Αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων, αυτός είναι ο τίτλος και θέλει μια εξειδίκευση ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, διότι όσο αυτό δεν προκύπτει τόσο η πίεση στο ΕΣΥ είναι μη διαχειρίσιμη. Το δεύτερο είναι να γίνει μια καλύτερη διαχείριση και να κατανεμηθεί το βάρος των περιστατικών μεταξύ του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα. Να επιστρατευθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις. Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση της αιχμής της μάχης κάποιοι να είναι μπροστά και να δέχονται όλο το βάρος και κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να συνεχίσουν την κανονικότητά τους. Μια ενιαία ταχύτητα στο σύστημα υγείας” πρόσθεσε.

Ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με συστράτευση των πάντων.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.