Ξανθόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα στηρίζει Πελετίδη – Η αντίδραση της Κανέλλη

“Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα θα στηρίξει τον Πελετίδη” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, “Πρόσωπο με Πρόσωπο”, προκαλώντας και την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη.

Ερωτηθείς για το τι θα στηρίξει στη περιφέρεια στην οποία είναι και βουλευτής ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε ότι «Δεν θα ψηφίσουμε ούτε Μέτιο ούτε Τοψίδη. Αμφότεροι είναι συγκάτοικοι στη δεξιά πολυκατοικία. Καλύτερα λευκό», είπε αρχικά.

Και συνέχισε , λέγοντας: «Και μάλιστα σε εμάς η περιφερειακή παράταξη έβγαλε μία τέτοια ανακοίνωση και καλεί τους πολίτες, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ επειδή θεωρούμε ότι έχει μια αυτονομία ο χώρος δεν παρεμβήκαμε… Ισχύει αυτό που λέει η αυτοδιοικητική μας παράταξη. Να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Έχουμε ένα δίλλημα μεγάλο στο δήμο της Δράμας (…).».

Σε εκείνο το σημείο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, είπε: «Να κάνω μια ερώτηση ευθέως; Στην Πάτρα τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Για να απαντήσει ο κ. Ξανθόπουλος: «Πελετίδη… Γιατί είναι Κομμουνιστής, γιατί είναι καλός δήμαρχος, γιατί είναι προοδευτικός και γιατί έχει δεξιό απέναντι».

Η απάντηση ωστόσο φαίνεται ότι ξάφνιασε την Λιάνα Κανέλλη, αφού ρώτησε: «Προεκλογικά λέγατε ότι ο Πελετίδης είναι κομμουνιστής και είναι καλός άνθρωπος;», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντάει λέγοντας «όχι, βέβαια».

«Ψηφίστε Πελετίδη και δεν με νοιάζει εμένα. Θαυμάσια, θαυμάσια!» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Άρα κατά συνείδηση ψηφίζουν οι Συριζαίοι», συνέχισε.

Για να απαντήσει τέλος ο κ. Ξανθόπουλος: «Ψηφίζουμε λευκό…» με την κ. Κανέλλη να ρωτάει ξανά: «Στις περιφέρειες. Στα άλλα;» και να απαντάει ο κ. Ξανθόπουλος: Ψηφίζουμε προοδευτικούς δημάρχους», για να ρωτήσει και πάλι η κ. Κανέλλη: «Είναι προοδευτικό το ΚΚΕ; Δεν είναι σταλινικό και συντηρητικό;», με τον κ. Ξανθόπουλο να απαντάει και ξανά: «Είναι συντηρητικό. Ανάμεσα στις δύο Κυριακές κ. Κανέλλη έχουν αλλάξει πολλά. Έχει μεσολαβήσει ένας καθοριστικός παράγοντας που είναι η ψήφος των πολιτών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ