Βρούτσης στον ΑΝΤ1: Η βία έχει μεταφερθεί εκτός γηπέδων – Τι είπε για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, τα τελευταία χρόνια η βία έχει αναχαιτιστεί στα γήπεδα και έχει μεταφερθεί εκτός αυτών, ωστόσο, τόνισε ότι μέσα στα γήπεδα γεννιέται και υποθάλπεται η παραβατικότητα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο ίδιος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν μόνο συμβολική, αλλά είχε και ουσιαστικό περιερχόμενο γιατί «δώσαμε στοιχεία, που έχουν να κάνουν με αυτό που όλοι βλέπουν και διαβάζουν, όπως βιαιοπραγίες εναντίων διαιτητών και δημοσιογράφων, βιαιοπραγίες μεταξύ αθλητικών παραγόντων και τοξικό κλίμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «δόθηκαν και ονόματα που σχετίζονται με την αθλητική παραβατικότητα και τη βία», ενώ «από κάτω βρίσκεται άλλης μορφής παραβατικότητα, όπως ναρκωτικά και κλοπές». Η δικαιοσύνη πρέπει να αξιολογήσει τα στοιχεία και να τα αναβαθμίσει, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σενάριο περί διακοπής του πρωταθλήματος, τόνισε ότι «μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη πρόκληση. Αξιοποιώντας κάθε όπλο που έχουμε, η πολιτεία περιμένει και από την πλευρά των ΠΑΕ να κάνουν αυτό που πρέπει». Τα πάντα είναι ανοιχτά, είπε, ωστόσο τόνισε ότι «η διακοπή είναι κάτι που απευχόμαστε, χωρίς ποτέ κάποιος να μπορεί να προδικάζει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ