Βόζεμπεργκ για Μενδώνη: Οφείλει να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της υπόθεσης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

“Η κ. Μενδώνη όφειλε να παραιτηθεί κατά την άποψη μου. Είναι πολιτικός προϊστάμενος, θεσμικός ρόλος είναι στην κ. Μενδώνη, στην υπουργό Πολιτισμού. Δεν λέω ότι ήξερε. Οπωσδήποτε δεν ήξερε, αναμφίβολα. Έχει όμως πολιτική ευθύνη. Όφειλε να διευκολύνει, να παραιτηθεί τη στιγμή που είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε αυτά τα οποία είπε… Είναι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και για την Ελλάδα ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ‘Πρώτου Θέματος’ και σημείωσε:

“Έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη, όχι υποκειμενικά. Είναι στην ηγεσία του υπουργείου. Είναι υφιστάμενος της ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου”.

“Το να γίνεται αντικείμενο πολικής αντιπαράθεσης και να τολμούν κάποιοι να θίγουν το πρόσωπο του Πρωθυπουργού για μένα είναι αδιανόητο. Δεν θα το έλεγα ποτέ για κανέναν Πρωθυπουργό, είτε ήμουν στο κόμμα του, είτε όχι”, πρόσθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ