Βούτσης: Πολύ πιθανό να επισπεύσει τις εκλογές ο Σαμαράς

Βούτσης: Πολύ πιθανό να επισπεύσει τις εκλογές ο Σαμαράς

 

«Σαν χαρακτήρας πολιτικός, ο κ. Σαμαράς έχει και εκείνος τις εμμονές του», ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και εκτίμησε ότι είναι «πολύ πιθανό να επισπεύσει τις εκλογές».

«Σαν χαρακτήρας πολιτικός, ο κ. Σαμαράς έχει και εκείνος τις εμμονές του. Μια στοχοπροσήλωση που πολλές φορές άλλοι κάνουν είτε φυγή προς τα εμπρός είτε αναδίπλωση, με καταστροφικά κάποια στιγμή αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο Βήμα fm και πρόσθεσε:

«Το θεωρώ πολύ πιθανό να επισπεύσει τις εκλογές και το παράδειγμα των εκλογών του 2009 ήταν πριν ο Παπανδρέου φτάσει με το ΠΑΣΟΚ στις 11 μονάδες. Άρα, θα τα μετρήσουν όλα πάρα πολύ καλά, ώστε αν πρόκειται να πάνε σε μια ήττα, να έχει το μικρότερο δυνατό εύρος και ποσοτικά και χρονικά».

«Μπορεί να διαμορφώσει ένα αφήγημα ότι έχουμε φτάσει σε ένα λιμάνι και από εδώ και πέρα χρειάζεται ένα δανεισμό με τον τρόπο που υπαινίσσεται ο κ. Χαρδούβελης, αλλά στα ανοιχτά υπάρχουν κάποιοι εμμονικοί ξένοι δανειστές, οι οποίοι δεν βλέπουν αυτήν την πραγματικότητα. Μπορεί να στηθεί ένα τέτοιο αφήγημα, αλλά δεν θα έχει αποδείξει έμπρακτα ως κυβερνήτης ότι το εννοούσε. Γράφτηκε – και δεν διαψεύστηκε – ότι στη ΔΕΘ είτε ετοιμάσει παραγράφους για όλα όσα αποτελούσαν κόκκινες ή ροζ γραμμές στη διαπραγμάτευση του Παρισιού, για να τα πει μονομερώς, αλλά έφυγαν αυτά ξημερώματα. Δεν έχει δείξει έμπρακτη στήριξη στις δραματικές συνέπειες που είχε αυτή η εφαρμοσθείσα πολιτική», συμπλήρωσε ο Νίκος Βούτσης.

«Η τομή που θα γίνει στην Ελλάδα αν στις εκλογές υπάρξει μια ισχυρή διακυβέρνηση από την Αριστερά, η οποία θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη, και αρχίζει ήδη να είναι θετικές οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και να συζητούνται πια όλα τα θέματα ανοιχτά, σε σχέση με την άλλη στρατηγική, προσδίδουν στη δική μας εκτίμηση ρεαλισμό μεγαλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν», τόνισε.

Ερωτηθείς αν οι εκλογές προηγηθούν της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε:

«Θα είναι τόσο πρόσφατη η λαϊκή εντολή και το κλίμα που δημιουργεί ότι αλλάζει σελίδα στη χώρα και το ενδιαφέρον το διεθνές, ώστε νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι κατάλληλα να διαμορφωθεί τότε μια ισορροπία τέτοια, της οποίας το πρόσημο θα μπορέσουμε τότε να δούμε. Θα τους εμποδίζει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και οι επιπτώσεις στις γραμμές τους για να αρνηθούν την εκλογή Προέδρου».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Exit mobile version