Βούλτεψη για φωτιές: Προπαγάνδα των αριθμών τα στοιχεία του meteo – ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

«Ο Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας για «προπαγάνδα των αριθμών», δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022. Είχε προηγηθεί ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus».

«Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βούλτεψη: Προπαγάνδα των αριθμών τα στοιχεία του meteo

Για «προπαγάνδα των αριθμών» έκανε λόγο νωρίτερα η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, όταν κλήθηκε να εξηγήσει στο OPEN πώς η κυβέρνηση ήταν έτοιμη για τις φωτιές, όταν  με 52% λιγότερες δασικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει 195% αύξηση καμένης γης, σύμφωνα με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η υφυπουργός είπε πως «αυτό είναι προπαγάνδα των αριθμών, γιατί ο αριθμός των πυρκαγιών δεν έχει να κάνει με το μέγεθος μιας πυρκαγιάς. Μια μεγάλη φωτιά, μια mega fire μπορεί να κάψει τα πάντα ενώ δεν υπάρχουν φωτιές γύρω».

Όταν ο δημοσιογράφος τής επεσήμανε ότι πρόκειται για στοιχεία του meteo, η κυρία Βούλτεψη απάντησε ότι «είναι οι μισές αλλά είναι μεγάλες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ