Δήμας: Το δικό της “σπίτι” αποκτά η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου στο ακίνητο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, παρουσίασε στην ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία για την αναβάθμιση του ακινήτου που βρίσκεται στο Γουδί. Σήμερα, όπως επισήμανε ο κ. Δήμας, η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας στεγάζεται σε ένα κτίριο για το οποίο και πληρώνει ενοίκιο – και αυτό δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

“Κάναμε αυτό το οποίο θα έκανε ο καθένας στο σπίτι του, στην επιχείρησή του. Κάναμε ένα νοικοκύρεμα. Αναζητήσαμε αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, και βρήκαμε ένα σημαντικό ακίνητο στις εγκαταστάσεις στο Γουδί, το παλιό ολυμπιακό ακίνητο για το Κέντρο Ιππασίας, το οποίο φέραμε στην χρήση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου”, είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προμελέτες και σχεδόν ολοκληρωθεί και οι οριστικές μελέτες. Στόχος είναι να μπορέσουμε να αρχίσουμε να κάνουμε τις κατασκευές στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου ως επί το πλείστον από τις αρχές του νέου έτους, είπε ο Χρίστος Δήμας, και εξήγησε ότι η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, προβλέπει την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τη χορήγηση της έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας στον υφιστάμενο κτιριακό όγκο, την αλλαγή της χρήσης του σε κτίριο διοίκησης, την προσθήκη τμημάτων στο εσωτερικό του, χωρίς όμως αύξηση του συντελεστή δόμησης και τους τελεστή όγκου, την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης και την αποκατάσταση των όψεων και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Από αυτή τη μεταστέγαση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, το ελληνικό Δημόσιο καταφέρνει να γλιτώσει ενοίκια της τάξεως των 450.000 ευρώ ετησίως.

“Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όχι μόνο για να μπορέσουμε να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα στο ενοίκιο, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα σε άλλους σκοπούς, αλλά την ίδια στιγμή θα μετατρέψουμε το κτίριο αυτό στο πιο σύγχρονο κτίριο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης”, είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: “Θα έχουμε έναν χώρο για τον οποίο η έρευνα και καινοτομία θα είναι υπερήφανη. Θα μπορούμε επιτέλους να κάνουμε εκδηλώσεις εντός της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, να ενώσουμε ακόμα περισσότερο τον ερευνητικό χώρο που είναι κατακερματισμένος και χρειάζεται έναν συντονισμό από την πλευρά της Πολιτείας και φυσικά να εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.