Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης σήμερα στην Επιτροπή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, με την αντιπολίτευση να εκφράζει διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως “το νομοσχέδιο φέρνει ρουσφέτια και σχέσεις διαπλοκής”, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη να κάνει λόγο για “φανατισμό” από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για “πολιτικό θέατρο” και “περίσσευμα πολιτικής υποκρισίας”.

“Να ευχαριστήσω ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον φανατισμό με τον οποίο τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του, φανατισμός ο οποίος αναδεικνύει το βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μετά τις εκλογές και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Κι έτσι κι εδώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν να υψώσουν τη φωνή τους χωρίς να έχουν να πουν επί της ουσίας τίποτα”, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι “στο νομοσχέδιο αυτό δεν πλήττεται απλά μία δημόσια πολιτική, όπως είναι το περιβάλλον, αλλά υπάρχουν ρουσφέτια, διαπλοκή και σχέσεις συναλλαγής και αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση πολιτικής συναλλαγής με συμφέροντα…”. Και συμπλήρωσε πως “το προσωπείο όμως αποκαλύπτεται, ότι όλα αυτά είναι ψέματα κύριε Χατζηδάκη τα οποία κάνετε τόσο καιρό. Και με πολιτικούς όρους σας λέω ότι αυτή η ρετσινιά που έχετε πλέον πάνω σας, αυτή η μελανιά δε θα φύγει ποτέ”. Καταλήγοντας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως “θα πάρουμε απόφαση σήμερα αναβολής και ανάκλησης της συζήτησης”.

“Δεν θα σας αφήσουμε και δεν θα σας αφήσω να λέτε πράγματα παντελώς αστήριχτα στο πλαίσιο ενός πολιτικού θεάτρου. Θα βγείτε ηττημένοι απ’ αυτό το νομοσχέδιο γιατί ήρθατε να δώσετε μία μάχη χωρίς στοιχεία με ένα περίσσευμα πολιτικής υποκρισίας”, απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ