Βουλή: Πυρά από την αντιπολίτευση για την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης σε παρεμβάσεις του στη Βουλή, ενώ απ’ έξω βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των εργαζομένων.

Κουτσούμπας: Στο πλευρό των εργαζομένων, μέχρι τη δικαίωσή τους

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία όλης της χώρας, με τους φορείς του λαϊκού κινήματος που τους συμπαραστέκονται εδώ και πολλά χρόνια. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με το ΚΚΕ», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβασή του σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

«Κύριοι της κυβέρνησης, θα σας το πούμε απλά και κατανοητά. Αυτή την κατάπτυστη τροπολογία πρέπει να την πάρετε πίσω, εδώ και τώρα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν προσχήματα. Αυτό που κάνετε είναι ντροπή είναι πραγματικό έγκλημα. Μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών και για το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα μας βγάλετε όλους τρελούς λέγοντας ότι η τροπολογία δεν αφορά απολύσεις. Προσπαθείτε για μια ακόμα φορά να ολοκληρώσετε το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, σε βάρος των εργαζομένων στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Καστοριά», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους μέσα και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση. Μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα χωρίς να λείπει από τη θέση του κανένας. Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη. Arrivederci», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κωνσταντοπούλου: Αντισυνταγματική η αεροπλανική τροπολογία

«Ήρθε αεροπλανικά μια αντισυνταγματική τροπολογία, προκειμένου να στερήσει από 781 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, την εργασία τους, τη ζωή τους, το βιός τους, το μόχθο τους, τα σπίτια τους», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι η τροπολογία κατατέθηκε μια ημέρα προτού εκδικαστεί η προσφυγή των εργαζομένων για να προστατεύσουν την εργασία τους.

«Ο δικαστής αποφάσισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι εργασίες τους. Εσείς όμως καταθέσατε μια αντισυνταγματική τροπολογία, το βράδυ της Δευτέρας και επιχειρήσατε να παρέμβετε στη δίκη, εσείς που σέβεστε τη δικαιοσύνη. Εσείς καταθέσατε την τροπολογία και ήρθε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δικαστήριο, νομικός και είπε ότι το δημόσιο θέλει να παρέμβει στη δίκη και ότι υπάρχει τροπολογία και άρα δεν έχει αντικείμενο η δίκη. Ο δικαστής όμως απάντησε ότι μια τροπολογία που δεν έχει ψηφιστεί δεν μπορεί να επηρεάσει τη δίκη», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Βελόπουλος: Θυσιάζετε τους εργαζόμενους για χάρη του επενδυτή

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Για εμάς δεν υπάρχει νόμος που να είναι πιο ισχυρός από την ανάγκη των ανθρώπων. Η ανάγκη των ανθρώπων είναι για δουλειά και η δουλειά είναι δικαίωμα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και χαρακτήρισε απαράδεκτη την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. «Και τον εαυτό σας αδικείτε με τέτοια παρέμβαση στη δικαιοσύνη που επιχειρήσατε αλλά και η αδικία σε βάρος των εργαζομένων είναι κατάφωρη», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «δεν έχετε πάρει το μήνυμα των εκλογών. Συνεχίζετε με αλαζονεία. Όμως εδώ χρειάζεται λύση στο πρόβλημα. Εγώ δεν θα σας πω ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης, γιατί μπορεί να γίνει. Δεν θα σας πω ότι μπορεί να φέρει λεφτά στην Ελλάδα, γιατί μπορεί να φέρει. Θα σας πω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να έχουν δουλειά οι άνθρωποι. Και δεν μπορείτε να θυσιάζετε όλους αυτούς, γιατί ένας επενδυτής θέλει χωρίς αυτούς την εταιρεία, για να μην πληρώσει τίποτα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ