Βουλή: Οι ασυνήθιστες παραγγελίες στο εστιατόριο – Ζήτησαν μοσχάρι κοκκινιστό με… σαρδέλες

Εντύπωση προκαλούν ορισμένες από τις παραγγελίες που έχουν κάνει κατά καιρούς βουλευτές στο εστιατόριο της Βουλής, καθώς είναι τουλάχιστον… περίεργες.

Πρόκειται για παραγγελίες που κάνουν ακόμη και τους συνήθως ήρεμους και εξυπηρετικούς σερβιτόρους του εστιατορίου της Βουλής να δυσανασχετούν, όπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα». Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει βουλευτής που έχει ζητήσει να του φέρουν μοσχάρι κοκκινιστό με… σαρδέλες.

«Εις εξ αυτών, αφού είδε το μενού του εστιατορίου, δεν του άρεσαν τα φαγητά και φώναξε τον σερβιτόρο λέγοντάς του επιτακτικά: «Θέλω να φάω ψάρι με μακαρόνια, αυτό έχω πεθυμήσει να φάω, πες τους να μου ετοιμάσουν ένα πιάτο και γρήγορα». Ο σερβιτόρος αντέδρασε ευγενικά λέγοντάς του πως τέτοιο φαγητό δεν περιλαμβανόταν στο μενού, αλλά ο «πελάτης» επέμενε με αποτέλεσμα ο σερβιτόρος να αρνηθεί να πάρει την παραγγελία, λέγοντάς του «τα μακαρόνια δεν πάνε με το ψάρι».

Ένας άλλος ζήτησε μοσχάρι κοκκινιστό γεμιστό με… σαρδέλες. Και πώς γίνεται αυτό; Ρώτησε με απορία ο σερβιτόρος. «Παίρνεις το μοσχάρι και τυλίγεις μέσα τις σαρδέλες», είπε με τον πιο φυσικό τρόπο ο πελάτης- βουλευτής που φαινόταν πως είχε φάει κάτι τέτοιο φαγητό, ίσως στο σπίτι του. Πάλι ο σερβιτόρος αρνήθηκε την παραγγελία.

Όταν παλαιότερα εις εκ των αντιπροέδρων της Βουλής ζήτησε κρασί χύμα για να συνοδεύσει το φαγητό του και του το έφεραν, δεν του άρεσε και συνέβη η εξής σκηνή: Φώναξε τον σερβιτόρο, του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και του είπε, να τραβήξει από αυτό… βενζίνη, γιατί σίγουρα θα είναι καλύτερη από το κρασί χύμα. Κόκκαλο ο σερβιτόρος. Οι παραπάνω ιστορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές και της εξιστόρησαν οι ίδιοι οι σερβιτόροι που χρόνια τώρα εργάζονται φιλότιμα στο εστιατόριο της Βουλής».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ