Βουλή: O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Βασίλη Οικονόμου – Η κόντρα του βουλευτή της ΝΔ με την Δώρα Αυγέρη

Σε κατάθεση καταγγελίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για “αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά” του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλη Οικονόμου, με «απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες», εναντίον της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρας Αυγέρη προέβη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μετά την άγρια κόντρα που σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στους δύο βουλευτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε «ανοίκεια και προκλητική επίθεση, που αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, του Βασίλη Οικονόμου προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη» κατά τη σύγκληση της επιτροπής, στις 05/05/2022.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γραμματέας της Κ.Ο. ζητά τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, «όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι’ αυτές τις περιπτώσεις».

Όλγα Γεροβασίλη

Η άγρια κόντρα στη Βουλή

Ο άγριος καβγάς ανάμεσα στους δύο βουλευτές συνέβη στη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, με αφορμή τα διαδικαστικά επί του νομοσχεδίου Πλεύρη για τον “Γιατρό για Όλους”.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Βασίλης Οικονόμου απευθυνόμενος στη Δώρα Αυγέρη, είπε: “Μην πετάγεστε όταν μιλά ο πρόεδρος γιατί δεν έρχεστε και συχνά στην Επιτροπή… οπότε πρώτη φορά, τι θέλετε να κάνετε, εντυπώσεις;”

Αυγέρη: Είστε προκλητικός!

Οικονόμου: Εσείς είστε προκλητική! Για σας παρακαλώ λίγο! Έρχεστε μια στις τόσες, σας παρακαλώ πολύ, αυτά αλλού, όχι σ’ εμένα! Αλλού! Αυτά εκεί που σε παίρνει κυρία μου, όπου σε παίρνει, όχι σ’ εμένα. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε, δεν είστε τακτική στην επιτροπή μας.

Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από που και ως που;.. Eίστε τζάμπα μάγκας!

Οικονόμου: Είσαι για πολύ μεγάλο… να σε ακούσουμε και να γελάμε (έκανε και χειρονομία)

Φωνές από Δ. Αυγέρη: Eίστε τζάμπα μάγκας

Οικονόμου: Άστα αυτά τώρα! Άσε τι είμαι εγώ, εσύ δεν δικαιούσαι να ομιλείς, γιατί είσαι ανύπαρκτη στην Επιτροπή! Είσαι ανύπαρκτη, ήρθες ξαφνικά εδώ πέρα να δημιουργήσεις  εντυπώσεις!

Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής το πρόσωπό σας

Οικονόμου: Ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις

Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπό σας

Οικονόμου: Κάνε ό,τι θέλεις. Ήρθες να δημιουργήσει εντυπώσεις!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ