Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνώ με τον Καμμένο για τον ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

Με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τη διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, συντάχθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συγκεκριμένη διάταξη.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του, σχετικά με τις αυξήσεις τιμών εκκίνησης για τις δημοπρασίες παραχώρησης παραλιών στην Κω, ο κ. Καματερός μιλώντας στη Βουλή, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, διαφορετικά, όπως είπε, οι αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρήσεων θα είναι μεγάλες και δικαιολογημένες και ο ίδιος θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.

«Ο κ. Καμμένος, είπε μέχρι και αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά. Παρότι διαφωνώ συνήθως μαζί του, αυτή τη φορά συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί να μην χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό “εγκληματικό”, αλλά είναι απαράδεκτο το μέτρο και καταργεί τη νησιωτικότητα. Και ξέρουμε όλοι κάτω από ποιες πιέσεις το ψηφίσαμε» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Το άρθρο 101 του Συντάγματος αναφέρει  σαφώς ότι πρέπει κάθε νομοθέτημα να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στα νησιά. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε τι εστί νησιωτικότητα. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα νησιά ίδια».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις σε θέματα φορολογίας για να ενισχύσει τα νησιά, κυρίως των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου.

«Οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να ψηφιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα» αντέτεινε ο κ. Αλεξιάδης και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν υποστήριξε την αύξηση, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι, ως κυβέρνηση, να περάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά καθώς δεσμευόμασταν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και τον νόμο που ψηφίστηκε από 221 βουλευτές. Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε φορολογικά θέματα, ώστε να ενισχύσουμε τα νησιά κυρίως τα Δωδεκάνησα και το Β. Αιγαίο».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

Η ερμηνεία του Παπαχριστόπουλου για τη δήλωση του Καμμένου για τον ΦΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ