Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο

Για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, τις προτάσεις του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο ρήξης, μίλησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 93,4» ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «Μνημόνιο 3», μίλησε για «εναλλακτικές που υπάρχουν» είτε αυτές διέρχονται μέσα από μια ρήξη είτε μέσα από ανανέωση της λαϊκής εντολής. «Ρήξη πολύ αποκωδικοποιημένα σημαίνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει η Ελλάδα το χρέος της προς τους δανειστές, διότι ταυτόχρονα δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες», ανέφερε.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο λαός έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να απεμπλακεί από τα μνημόνια και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «από το οποίο η αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχει μια απόσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν λέω ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι αυτή την στιγμή η επιλογή της κυβέρνησης, αλλά θεωρώ ότι η οποιαδήποτε εναλλακτική, πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους τεχνικά,πολιτικά και ψυχολογικά. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει περάσει σ’ αυτήν τη φάση, από όσα διαπιστώνω από τις επαφές μου. Όταν σου λέει μην κάνεις πίσω, έχει σκεφτεί και αυτήν την επιλογή», υποστήριξε ο Ζ. Ζάννας.

 

Διαβάστε επίσης

Κοδέλας: Οι προτάσεις μας απέχουν πολύ από όσα υποσχεθήκαμε

Μιχελογιαννάκης: Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ

Στρατούλης: Η κυβέρνηση ορθώνει τείχος στις θρασύτατες αξιώσεις των δανειστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ