Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ:Οι υπουργοί παρακάμπτουν την βουλή

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ:Οι υπουργοί παρακάμπτουν την βουλή

 

“Η Βουλή νομοθετεί, οι υπουργοί την παρακάμπτουν”, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας, και Νίκος Συρμαλένιος, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση καταργεί το Κοινοβούλιο από την “πίσω πόρτα” και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές κατέθεσαν σήμερα στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής με αριθμ. Πρωτ. 2331/26.7.2013, επιστολή με την οποία καταγγέλλουν ότι οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με “Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ θεσμοθέτησαν την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τους ναυτικούς της ποντοπόρου ναυτιλίας”.

“Οι δύο υπουργοί με την κοινή τους απόφαση έθεσαν «από την πίσω πόρτα» σε ισχύ διάταξη που πριν δύο μήνες είχε απορρίψει με ονομαστική ψηφοφορία η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων!

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την απαξίωση του κύρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προκειμένου να μπει ένα τέλος στο νομοθετικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε βάρος των ναυτεργατών και υπέρ των εφοπλιστών” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ