Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Χαρίζουν τα πρόστιμα για τις μίζες στους Γερμανούς

«Ακόμα και την επιβολή προστίμων για μίζες που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο έχει εκχωρήσει στην Γερμανία η ελληνική κυβέρνηση» τονίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, οι Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Σάμου Αγνή Καλογερή, Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Με αφορμή το (11/12/2014) δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σχετικά με την επιβολή προστίμου από τις γερμανικές αρχές στην εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics για πληρωμές μιζών σε υπόθεση πώλησης οπλικού συστήματος στην Ελλάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο Συντονιστής της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Έλεγχο του Κυβερνητικού Έργου σε θέματα άμυνας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και τα μέλη της Επιτροπής αυτής και Βουλευτές Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, Σάμου Αγνή Καλογερή, Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σύμφωνα με το (11/12/2014) δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι γερμανικές Αρχές υποχρέωσαν την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics να πληρώσει για «μίζες» που κατέβαλε κατά τη διαδικασία πώλησης οπλικού συστήματος κατασκευής της στην Ελλάδα το ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση, δεν έχει γίνει γνωστό οι ελληνικές αρχές να έχουν επιβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο.

Φαίνεται ότι ακόμα και στην υπόθεση των «μιζών» για εξοπλιστικές συμβάσεις, η Κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την αποκλειστικότητα είσπραξης προστίμων στις γερμανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ζημιωμένο στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την ορθότητα της πρωτοβουλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2014 τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε προμηθευτές αμυντικού υλικού, που χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους. Παρά την αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης να επανακατεθέσει ως δική της την ίδια τροπολογία (!), μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι επιβλαβείς συνέπειες της διστακτικότητας της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα αδιαφανή συμφέροντα των εξοπλισμών είναι πλέον εμφανείς και αντιληπτές από όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανακαταθέσει άμεσα την τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε συναφές νομοσχέδιο και καλούμε την Κυβέρνηση αυτή τη φορά να την αποδεχτεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ