Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική: Ηχηρό θεσμικό χαστούκι σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή έλαβε γνώση του περιεχομένου της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου που αποφαίνεται ότι δεν είναι δυνατό να κληθούν ως ύποπτοι τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, πρόκειται για “απόφαση κόλαφο” και “νίκη των θεσμών κόντρα στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη”. Όπως υπογραμμίζουν, “το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απέρριψε με τρόπο κατηγορηματικό το νέο πραξικόπημα που επιχείρησε η πλειοψηφία κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν μπορεί να εξετάσει ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Όποτε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαναγκάστηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με θεσμικά όργανα της Πολιτείας, γνώρισαν την μία ήττα μετά την άλλη. Εντός Επιτροπής έλεγαν ότι ‘βγάζουν τις κουκούλες’ από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να τους εκφοβίσουν. Στη συνέχεια αναγκάστηκαν σε άρον άρον υποχώρηση, όταν η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του υποχρέωσαν να εφαρμόσουν τον νόμο”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως “η πλειοψηφία της Επιτροπής προσπάθησε από την αρχή της διαδικασίας με ψευδείς διαρροές, παραποιημένα πρακτικά και παραβιάσεις τόσο του Συντάγματος όσο και του Κανονισμού της Βουλής, να στηρίξει το αφήγημα της ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά σκευωρία!!!” και συμπληρώνουν πως τελικά, “μέσα από τη διαδικασία -με καταθέσεις και κυρίως στοιχεία μέσω εγγράφων από τις Ελληνικές και τις Αμερικανικές Αρχές- αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο”.

Και εξηγούν:

“· Ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγάλο και υπαρκτό

· Ότι υπάρχουν εκατοντάδες στοιχεία και δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις που το αποδεικνύουν

· Ότι υπήρξε μαύρο πολιτικό χρήμα, «αμαρτωλοί» λογαριασμοί, μίζες σε υπουργούς και προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας των Εισαγγελέων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τους συνεργούς τους. Ζούμε έναν παραλογισμό και μια ευτέλεια της πολιτικής. Αποτελούμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, όπου αντί να διερευνήσουμε την αλήθεια, κυνηγάμε αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και όχι αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό”.

Συνεχίζοντας την κριτική τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή τονίζουν πως “μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και πιστή στο δόγμα ότι όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει τόσο το χειρότερο για την αλήθεια, η πλειοψηφία προχώρησε στην αλλαγή -την οποία ονόμασε διεύρυνση- του κατηγορητηρίου στηριζόμενη στην μήνυση και την μαρτυρία χωρίς στοιχεία ενός και μόνο ιδιώτη” και καταλήγουν με την επισήμανση ότι “η ΝΔ θα πρέπει να συνηθίσει ότι όταν θα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αλήθεια και τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας δεν θα μπορεί να στηρίζεται στην μονοφωνία που έχει επιβάλει και το ένα χαστούκι θα διαδέχεται το άλλο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ