Βορίδης στον Realfm 97,8: Η ποινική διαδικασία για τους Σπαρτιάτες από μόνη της δεν επηρεάζει κάτι πολιτικό

«Η ποινική διαδικασία από μόνη της και αυτοτελώς δεν σημαίνει τίποτα. Οι συγκεκριμένοι εφόσον δοθεί η άδεια από την Βουλή πρόκειται να ελεγχθούν επειδή φέρονται ως ύποπτοι τελέσεως του αδικήματος της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, εάν κρίνει η εισαγγελέας ότι υπάρχουν ενδείξεις για το αδίκημα θα διατάξει προανάκριση. Θα ολοκληρωθεί η προανάκριση και αν έχουν ισχυροποιηθεί οι ενδείξεις θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο να δικαστούν. Εκεί μπορεί να κριθούν ένοχοι ή αθώοι» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η ποινική διαδικασία από μόνη της και αυτοτελώς δεν επηρεάζει κάτι πολιτικό. Θα τιμωρηθούν αν κριθεί ότι έχουν κάνει τέτοιο αδίκημα» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν το κόμμα μπορεί τελικώς να οδηγηθεί σε διάλυση, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι μέσω της ποινικής διαδικασίας αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

«Τώρα, επειδή στο εκλογοδικείο εκκρεμούν προσφυγές, το κατά πόσον το δικαστήριο αυτό θα συνυπολογίσει και θα συνεκτιμήσει την ποινική διαδικασία είναι στη διακριτική του ευχέρεια» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αν υπάρχει κρίση του δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των βουλευτικών εδρών και εκεί υπάρχουν διάφορες εκδοχές» είπε ο κ. Βορίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ