Βορίδης στον Realfm 97,8: Απολύτως βολικές για τα συμφέροντα των δανειστών οι επιλογές της κυβέρνησης

“Η σημερινή ημέρα προφανώς δημιουργεί συζητήσεις υπό την έννοια ότι πράγματι είναι τυπικά η ημέρα λήξεως του χρηματοδοτικού προγράμματος” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το δικό του μνημόνιο και το ψήφισε. Σήμερα αυτό που συζητάμε δεν είναι εάν κάποιος θα ήθελε να αποδεσμευτεί από την χρηματοδότηση μέσα από αυτόν τον έκτακτο μηχανισμό, γιατί δεν υπάρχει πολιτική δύναμη η οποία να λέει ότι ‘εγώ θέλω η χώρα αυτή να παραμείνει σε μία κατάσταση έκτακτη’. Αυτό δεν αποτελεί διακύβευμα, δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης είναι κατά πόσον υπάρχουν περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι ψηφισμένα και τα οποία είναι μπροστά. Αυτό υπάρχει, άρα αυτό είναι το ενδιαφέρον και η παρακαταθήκη αυτής της ημέρας” δήλωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

“Κάποιος δεν πρέπει να πιστεύει ότι επειδή σταματά σήμερα η χρηματοδότηση με αυτόν τον μηχανισμό σταματά και η δημοσιονομική εποπτεία. Ναι μεν σταματά ο χρηματοδοτικός μηχανισμός, αλλά από την άλλη μεριά είμαστε δεσμευμένοι στο να εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα. Η παρατεταμένη δημοσιονομική εποπτεία και τα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα αποτελούν πολιτικά παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Στην πραγματικότητα οι επιλογές που έγιναν ήταν απολύτως βολικές για τα συμφέροντα των δανειστών. Και η επιλογή της μεγάλης φορολόγησης και άρα η μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι βολική για τα συμφέροντα των δανειστών και η επιλογή των υψηλών πλεονασμάτων είναι βολική γιατί δεν είναι πια υποχρεωμένοι να βάζουν το χέρι στην τσέπη και η επιλογή του ότι δεσμεύτηκε η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, είναι επιλογές που μπορούν να κάνουν τους δανειστές να λένε ότι ‘τα πήγαμε καλά’”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ