Βορίδης – Μη κρατικά πανεπιστήμια: Το νομοσχέδιο υπηρετεί μία πραγματική ανάγκη στην κοινωνία – Βαθιά αναχρονιστική η Αριστερά

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το νομοσχέδιο υπηρετεί μία πραγματική ανάγκη στην κοινωνία, όπως είναι ξεκάθαρο ότι αναδεικνύει, ειδικά την Αριστερά, και μάλιστα σε όλες της τις παραλλαγές, «ως μία δύναμη βαθιά αναχρονιστική, αγκυλωμένη και αντιδραστική. Και ευτυχώς ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει και σας έχει στην θέση που σας αξίζει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης  Βορίδης σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, και σχολιάζοντας τις προηγούμενες τοποθετήσεις αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος σε κριτική ψηφοφόρων που «δεν τους άρεσε κάτι που ψηφίσαμε και βλέπουν κάτι κόμματα, που το παίζουν πατριωτικά δεξιά, να πάνε προς τα εκεί» ο κ. Βορίδης παρατήρησε: Η Νίκη δεν είχε πει στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι πρόκειται να υποστηρίξει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αρκεί να είναι καλά τα ελληνικά γράμματα;» Εγώ ήξερα ότι μέσα στις βασικές αξίες της Δεξιάς, υπάρχει μία που λέγεται Ελευθερία. [..] που σημαίνει να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους πολίτες [..] Εσείς έχετε έχετε ταυτιστεί πλήρως. Έχετε ευθυγραμμιστεί με την Αριστερά. Θέλετε λίγο να το εξηγήσετε και σε αυτούς τους καημένους που νομίζουν ότι σας ψηφίζουν επειδή είστε δεξιοί;» ρώτησε ο κ. Βορίδης.

Η απάντηση Νατσιού

Σχολιάζοντας την αναφορά Βορίδη για το κόμμα του, ο επικεφαλής της Νίκης, Δ. Νιατσιός είπε ότι, εσείς, το «δεξιό» κόμμα, έχετε καταργήσει την έπαρση της σημαίας, τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, έχετε ψηφίσει νόμο για το γάμο ομόφυλων, τη νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, και ότι βουλευτές της ΝΔ ντρέπονται να εμφανιστούν στις εκκλησίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ