Βορίδης: Η σύγκρουση έγινε για τις απολύσεις

Βορίδης: Η σύγκρουση έγινε για τις απολύσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Real Fm και την Κάτια Μακρή και σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.

«Η στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ήταν πάντα κριτική στήριξη. Δεν ήταν κάτι εξαιρετικό. Για όλους υπάρχουν ορισμένα σημεία που μπορεί να διαφωνούν αλλά το σύνηθές είναι όταν είσαι σε μία κοινοβουλευτική ομάδα να ακολουθείς τις πρωτοβουλίες», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης.

«Είχε υπάρξει συμφωνία της οποίας τα σημεία αποτυπώθηκαν σε έγγραφα, τα οποία κατέγραψαν και οι τρείς αρχηγοί», είπε ακόμα, σχετικά με την ύπαρξη η μη, non paper συμφωνίας των τριών αρχηγών, την Τετάρτη το βράδυ.

«Δεν είναι πάντοτε ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών που διασφαλίζει την καλύτερη κυβερνητική λειτουργία. Όσο μεγαλύτερες ετερότητες υπάρχουν, είναι πιο δύσκολο», ήταν μεταξύ άλλων το σχόλιο του για το μέλλον της κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι ότι με την κίνηση του πρωθυπουργού έσπασε ένα πολύ μεγάλο ταμπού. Αυτό που έλεγε, ότι επί 40 χρόνια δεν είχε απολυθεί και δεν θα απολυθεί ποτέ και κανένας από τον δημόσιο τομέα. Αυτό ήταν που έσπασε και αυτό ήταν το σημείο της μεγάλης σύγκρουσης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ