Βορίδης: Η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση, εάν θεσπιστεί

Αποσπασματικό, απλής διαχείρισης, χωρίς τομές και όραμα, το οποίο η ΝΔ θα το καταργήσει αμέσως όταν εκλεγεί στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε το αναμενόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πρώτο κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), οι διήμερες εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θα προβεί σε ολοκληρωμένη μετάβαση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση. «Οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε. «Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Αυτό που πιστεύει η ΝΔ. Αυτό που θα υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι με τη μετάθεση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «διπλής κάλπης».

Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι αυτό δεν αποτελούσε προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης. «Για το υπουργείο, το κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι η υποχρηματοδότηση, η γραφειοκρατία, οι πολλαπλοί έλεγχοι, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η έλλειψη προσωπικού αλλά το πώς θα συγκροτηθούν πλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια. Αυτή είναι η προτεραιότητά του, αυτό θέλει για να τον θυμούνται ο κ. Σκουρλέτης» επισήμανε. Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «σήμερα, στα δημοτικά συμβούλια οι συναινέσεις στηρίζονται σε ισχυρή βάση γιατί υπάρχει πλειοψηφία» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση «για έναν και μόνο σκοπό, να διαμορφώσει ερείσματα σ’ αυτήν».Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ