Βορίδης: Η έξοδος στις αγορές δεν επιτυγχάνεται σε μια νύχτα

Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για να συζητηθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018-2019, εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τα υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα. Είπε μάλιστα ότι θα είναι επιτυχία εάν την επόμενη χρονιά η ελληνική οικονομία καταγράψει ανάπτυξη 1,3%.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξηγήσει στους πολίτες τι σημαίνει για την καθημερινότητά τους η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ρυθμίζουν το χρέος. Για τη συμφωνία της 5η Δεκεμβρίου τόνισε ότι «άμεσα υπάρχει μια επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό, μετά την αύξηση του επιτοκίου στο 1,5%».

Ερωτηθείς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Βορίδης απάντησε:

«Η έξοδος στις αγορές δεν επιτυγχάνεται σε μια νύχτα. Δεν φτάνεις στο τέλος του προγράμματος για να δεις τι θα κάνεις».

Επιπλέον, επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν εμπιστεύεται την ιδιωτική οικονομία και ότι δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση καταργεί στην πραγματικότητα και τη μεταρρύθμιση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, την κινητικότητα, καθώς όπως είπε, «αν και υπάρχει στα κείμενα του μνημονίου, η κυβέρνηση κάνει την κινητικότητα εθελούσια με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί».

Ο κ. Βορίδης σχολίασε μάλιστα: «Στην Κάσο έχουμε πρόβλεψη για 20 υπαλλήλους… Ένας υπάλληλος υπήρχε και αυτός έφυγε».

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι η ΝΔ θέλει εκλογές, αλλά κυρίως θέλει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Πρέπει να αποφασίσουμε, έτσι όπως πάει η κυβέρνηση, βγαίνουμε από την εποπτεία; Βγαίνουμε από τα μνημόνια (…) ή παραμένουμε στον ίδιο δρόμο επί τα χείρω; Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο. Η παραμονή τής κυβέρνησης μας φέρνει πιο κοντά στο 4ο μνημόνιο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Φορτσάκης: Η ΝΔ θα ήταν ανοιχτή ακόμα και στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν…

«Μέρισμα» στους συνταξιούχους και αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ