Βορίδης: Η εμμονή με την επίταξη μόνο περίεργα ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει – Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδηςστην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «τι νόημα έχει να συζητάμε για την επίταξη; Αυτό καταλήγει να είναι είδος εμμονής» υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και, άρα δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές.

«Άρα, λοιπόν, αυτή η εμμονή με την επίταξη μόνο περίεργα ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει, αλλιώς δεν έχει λειτουργικό χαρακτήρα», είπε ακόμη ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Όταν οι συγκεκριμένες κλινικές π.χ. το “Ντυνάν” δεν έχει μπει στη συμπληρωματική λειτουργία του συστήματος. Το να μπει μία κλινική νωρίτερα ή αργότερα έχει να κάνει με τον αριθμό των νοσηλευομένων. Αυτό είναι εκείνο που μας καθοδηγεί στο ποιος μπαίνει κάθε φορά και σε ποια φάση. Εκτός και αν κάποιος, ας το πω, συνεργασία που δεν είναι χωρίς κόστος και τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει αυτή η ένταση. Τι είναι, λοιπόν, εκείνο που γίνεται; Καθημερινά παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας και επειδή ακριβώς παρατηρείται καθημερινά και επειδή υπάρχει, ήδη, ένα σχέδιο ενεργοποιούνται διάφορες φάσεις ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Αυτό είναι που καθοδηγεί κάθε φορά τα μέτρα και τα ενεργοποιεί με έναν τρόπο που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο χωρίς νοσηλεία και δεν παράγει κανένα αχρείαστο κόστος».

Με αφορμή την τοποθέτηση Βορίδη εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εξαπολύσει επίθεση στην Κυβέρνηση αναφέροντας: ««Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών “αχρείαστο κόστος”. Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

«Με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ