Βορίδης: Εκτεταμένες παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης

Για «εκτεταμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», οι οποίες αφορούν και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο κ. Βορίδης, σε ερώτηση για το αν έχει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στο ΣτΕ είπε χαρακτηριστικά:

«Η γενικότερη εικόνα που υπάρχει στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα Δικαιοσύνης είναι ότι ναι υπάρχουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης και αυτό βεβαίως αφορά και στο ΣτΕ. Αυτές οι εκτεταμένες παρεμβάσεις έχουνε χαρακτήρα ορισμένες φορές ανοιχτό, πχ παρέμβαση πρωθυπουργού που λέει δεν διανοούμαι πως είναι δυνατόν να υπάρξει απόφαση η οποία δεν θα δέχεται τα 250 εκ. Αυτό στην πραγματικότητα είναι υπαγόρευση της έννοιας του δημοσίου συμφέροντος στην απόφαση του ΣτΕ, αφήνει ένα ανοιχτό πράγμα βγαίνει κάποιος και το λέει και παρεμβαίνει ευθέως».

Σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Βορίδης είπε:

«Τι να κάνουμε να συναινέσουμε στη συγκρότηση ενός ΕΣΡ το οποίο στην πραγματικότητα επί του περατωθέντος πλέον ζητήματος κατά την κυβέρνηση, δηλαδή αυτό που έχει ανοιχτή τελείως τη συνταγματικότητά του και όλη τη συζήτηση η οποία διεξάγεται στο ΣτΕ, θα φτιάξουμε εμείς ένα ΕΣΡ για να προχωράει τη διαδικασία αυτή; Δηλαδή για να συνεννοούμαστε για να ρίξει το μαύρο! Αυτό θα κάνει τώρα το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί, δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει! Κατά την κυβέρνηση τελείωσε η διαγωνιστική διαδικασία, έχουν αναδειχθεί οι υπερθεματιστές, έχουμε μια νομική εκκρεμότητα θα δούμε πότε θα τη συζητήσουμε, μπορεί κάποια στιγμή όταν βγάλει απόφαση το ΣτΕ να μας πει και κάτι και εν τω μεταξύ σας ας συγκροτήσουμε και το ΕΣΡ προκειμένου το ΕΣΡ να ρίξει το μαύρο για να μη το χρεωθεί ο κ. Παππάς. Πώς να συναινέσουμε; Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Θέλει ο κ. Παππάς να αποκαταστήσει τη νομιμότητα; αυτό είναι το ερώτημα. Εμείς θα καταθέσουμε και μια τροπολογία…».

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

Το μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: Εγκαταλείψτε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις

Όλες οι αντιδράσεις από τη φράση του διοικητή του ΟΑΕΕ για τη Βουλγαρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ