Βόλος – Χρυσοχοΐδης: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν ήταν η αναμενόμενη – Τι είπε για τις γιορτές

Ως ουσιώδη χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έφτασε στο δημαρχείο της πόλης δεκαπέντε λεπτά πριν από τις 11.00, όταν και είχε καθοριστεί το ραντεβού των δυο ανδρών. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατευθύνθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος σοβαρά ζητήματα ασφάλειας της πόλης και κυρίως αναφορικά με τα αποτελέσματα της πανδημίας και την προστασία του πληθυσμού.

Λίγο πριν τις 11.00 οι δυο τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου έλαβε χώρα η σύσκεψη με την παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, των δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, αλλά και θέματα που αφορούν στη αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων εντός του Δεκεμβρίου. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Δίνουμε μία καθολική μάχη για να αντιμετωπίσουμε τον επώδυνο ιό που έχει στοχοποιήσει την ανθρωπότητα, που έχει αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές. Δίνουμε μία μάχη που θα κερδίσουμε. Θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί ην ατομική του ευθύνη, πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι και να μην υπάρχουν συναθροίσεις. Στη Μαγνησία η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη. Ήρθα να συζητήσω με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου, με τους υγειονομικούς, ώστε τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές. Τώρα με τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την Αγ. Βαρβάρα δε θα γιορτάσουμε. Θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, ενκαρτέριση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε. Θα συναντηθώ και με τον Μητροπολίτη ώστε η Πνευματική ηγεσία του τόπου να καταβάλει προσπάθεια ώστε οι γιορτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ