Βλάχος στον Realfm 97,8: Οι υψηλοί τόνοι και οι αφορισμοί δεν βοηθούν σε τίποτα

Στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

“Την περιοχή την ξέρω πάρα πολύ καλά. Εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να κατανοήσει. Το ένα είναι η φυσική καταστροφή αυτή καθεαυτή, πήρε φωτιά στο ένα μέρος και πώς εξελίχθηκε η φωτιά. Το δεύτερο είναι το συγκεκριμένο μέρος που κάηκε εάν είχε άλλου είδους προβλήματα, από αυθαίρετα, από ποιότητα βλάστησης, από ακαθάριστα οικόπεδα, από μάντρες και τα υπόλοιπα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε:

“Υπήρχε σχέδιο; Ψελλίζουν ότι υπήρχε, γιατί αλίμονο αν πουν ότι δεν υπήρχε. Αυτό το σχέδιο ποιος είχε την ευθύνη να το υλοποιήσει; Θα πρέπει να μας πουν πιο συγκεκριμένα ποιος είχε την ευθύνη υλοποίησης αυτού του σχεδίου και στην περίπτωση αυτή τι έκανε. Ποιος έκανε τι. Όταν ο εισαγγελέας αναζητά ευθύνες, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από αοριστίες… Ο Πρωθυπουργός μπορεί να βγει να πει παίρνω τις πολιτικές ευθύνες, αλλά κάποιος πρέπει να πάρει τις πραγματικές. Εάν τις πραγματικές ευθύνες δεν τις πάρει αυτός που είχε την ευθύνη υλοποίησης του σχεδίου, ποιος θα τις πάρει; Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους ηθελημένα ή άθελα του”.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος κράτησε αποστάσεις από τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Realfm 97,8 σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, λέγοντας:

“Ειδικά αυτή την ώρα, οι υψηλοί τόνοι και οι αφορισμοί δεν βοηθούν τίποτα. Είναι μία δύσκολη ώρα για την Αττική, πάντα και ιδιαίτερα τώρα οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν εναλλακτικό σχέδιο, μία άλλη πρόταση για να κάνουν και την επιλογή τους. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση, έτσι πολιτεύομαι και δεν χρειάζομαι υψηλούς τόνους, απειλές και όλα τα υπόλοιπα για να πω τη γνώμη μου. Η γνώμη μου προσπαθώ να είναι τεκμηριωμένη, να είναι λογική, να είναι αποτελεσματική. Έτσι πολιτεύομαι πολλά χρόνια και έτσι κινούμαι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ