Βίτσας: Ο Τόμσεν δεν είναι “persona non grata” – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι το κατά πόσο η ελληνική πλευρά εκτέλεσε το δικό της μέρος της συμφωνίας του Ιουλίου εκφράζοντας τη θέση πως “ο,τι ήταν να γίνει από τη δική μας μεριά έχει ολοκληρωθεί”.

Η εκτίμησή του είναι πως -παρά τις εκ του αντιθέτου απόψεις της Κριστίν Λαγκάρντ- “οι διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χαρτί με νούμερα φθάνουν κοντά στο να είναι ανύπαρκτες”.

Ο ίδιος, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι ο Πολ Τόμσεν δεν είναι “persona non grata”, την οποία χαρακτήρισε βαριά φράση. Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι θέσεις που εκφράζει ο Πολ Τόμσεν είναι σκληρές και “by the book” και ζητάει περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και ακολούθως η διαδικασία των χρηματοροών προς το τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία.

Για την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως δεν αναφέρεται η επικεφαλής του ΔΝΤ στην ουσία του διαλόγου και προσπαθεί να ξεφύγει δια της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε λόγο να κάνει καμιά διαρροή ή υποκλοπή.

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Το Πάσχα θα αδειάσει ο Πειραιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ