Βίτσας: Η Μόρια δεν είναι κολαστήριο

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Κατηγορηματικά αντίθετος στον χαρακτηρισμό “κολαστήριο” για τη Μόρια δήλωσε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας εντάσσοντας τον όρο στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Παπαθεοδώρου ο κ. Βίτσας αναγνώρισε ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι οριακή ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για κολαστήριο.

«Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας. Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων. Εγώ λέω ότι είναι μια οριακή και δύσκολη κατάσταση που έχει να κάνει με τις ροές», τόνισε χαρακτηριστικά .

Πρόσθεσε δε, ότι από τη Μυτιλήνη έχουν ήδη μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα 12.000 άτομα κι έχουν γίνει άλλες 500 επιστροφές, ενώ ήδη αναζητούνται χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα μέσω του ΔΟΜ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπαθεοδώρου: “Εγώ έχω πάει τρεις φορές στη Μόρια. Ίσως πρέπει να δείτε εσείς αν ζουν μικρά παιδιά δίπλα σε φράχτη με πλαστικές σκηνές, ότι στο κέντρο βρίσκεται για ιατρική βοήθεια μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν λόγω της κακοποίησης και των βιασμών, τη μητέρα που κατασκήνωσε έξω από αστυνομικό τμήμα για να μην της κλέψουν το παιδί. Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι εκεί, αλλά οι συνθήκες απάνθρωπες. Αν τα είχατε δει όλα αυτά δεν θα ξεκινούσατε έτσι», σχολίασε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ