Βίτσας: «Δεν πήραμε χαμπάρι τι γινόταν στην κοινωνία» – Τα «καρφιά» στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε σε συνέντευξή του στον Status FM πως «εκ του αποτελέσματος έχει φανεί ότι δεν είχαμε πήραμε χαμπάρι τι γινόταν στην κοινωνία». «Μπορεί να λοιδορούσαμε τα 100 και τα 150 και τα 50 ευρώ επίδομα, αλλά η κοινωνία δεν το αντιμετώπιζε ως ένα άθλιο σύστημα Μητσοτάκη, τα είχε ανάγκη», σημείωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υποψηφιότητες θα κλείσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ξέρω μιλώντας με αρκετούς που έχουν ακουστεί τα ονόματά τους ότι το σκέφτονται πολύ σοβαρά» πρόσθεσε.

«Υπάρχει συνολική ευθύνη του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, αλλά την πρώτη ευθύνη την έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε έναν αγώνα δεν μπορείς να κατηγορήσεις όλους τους παίκτες, κατηγορείς τον προπονητή. Έκανε μια ηρωική προσπάθεια, πέρασε όλη την Ελλάδα. Αλλά όταν περνάς όλη την Ελλάδα και είσαι σε όλη την Ελλάδα, και δεν αντιλαμβάνεσαι και δεν αλλάζεις την βασική σου πολιτική στις πρώτες εκλογές και δεν το “γυρίζεις” με μια έννοια ότι πάω και εγώ για αυτοδύναμη κυβέρνηση, η απλή αναλογική ναι είναι το δικαιότερο σύστημα, αλλά αφού δεν έχω άλλο κόμμα να συνδράμει;» σχολίασε ο κ. Βίτσας.

Για την πολιτική της απλής αναλογικής ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «αυτό πρέπει να εκτιμήσουμε. Έπρεπε να ακολουθήσουμε την κεντρική γραμμή του κόμματος. Το τι πίστευα εγώ, ή ο Τσακαλώτος ή ο Χαρίτσης δεν είχε νόημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε δημόσια και να πούμε ‘’ακολουθούμε λάθος τακτική’’».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ