ΒΙΝΤΕΟ-Βολές Αρβανιτόπουλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Βολές Αρβανιτόπουλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

 

Πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος , τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “όχι μόνον στην πραγματικότητα αλλά και στα κρυφά και υποδόρια εξυπηρετεί την ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι “από τις  Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης έχουμε δεσμευτεί, για τη συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, την απλούστευση των λειτουργιών του, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του, με τον προσφορότερο τρόπο, για ποιότητα στην εκπαίδευση αλλά και το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα”.

“Στρατηγική μας επιλογή η δημόσια, δωρεάν παροχή παιδείας στους νέους μας, στα παιδιά μας”, είπε χαρακτηριστικά.  

“Εμείς δεν κυνηγάμε μάγισσες, δεν σπέρνουμε ψευδαισθήσεις, δεν παρκάρουμε τους μαθητές στο σχολείο και πολύ περισσότερο δεν κτίζουμε ένα σύστημα στηριζόμενο πάνω στις ανάγκες μια χούφτας συνδικαλιστών.

Εσείς αντίθετα απαξιώνετε με την τακτική σας την δημόσια παιδεία και  ποινικοποιείται την ιδιωτική πρωτοβουλία όταν εμείς στα φανερά της αναγνωρίζουμε συμπληρωματικό ρόλο στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Εσείς όχι μόνον στην πραγματικότητα αλλά και στα κρυφά και υποδόρια εξυπηρετείτε την ιδιωτική εκπαίδευση, εφόσον υπηρετείτε και προασπίζεστε ένα στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει ανέργους, που ικανοποιεί μικροκομματικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις.”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας κατηγορώντας την αντιπολίτευση. 

 

Συνεχίζοντας την κριτική του είπε: “Εσείς θέλετε ένα τεχνικό λύκειο που παρέχει δωρεάν αλλά πλημμελή  εκπαίδευση, σε βαθμό που να αναγκάζει τους αποφοίτους του να εγγράφονται στις ίδιες ειδικότητες που αποφοίτησαν στα ΙΕΚ και μάλιστα Ιδιωτικά. Αφού ξοφλήσατε την τυπική σας υποχρέωση τους στέλνετε στους ιδιώτες και εν τέλει στην ανεργία”.    

“Η ανεργία στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ ξεπερνά σήμερα το 28% ενώ στους αποφοίτους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπερβαίνει το 18%. Ένας στους τρεις αποφοίτους των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ συνεχίζουν τις σπουδές τους στα ΙΕΚ και μάλιστα στις ίδιες ειδικότητες που αποφοίτησαν. Παρατείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το χρόνο ένταξης στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, εξαντλώντας τις λιγοστές αντοχές της ελληνικής οικογένειας. Επιτέλους, κύριοι της οξείας κριτικής και των μηδενικών προτάσεων. Όταν καταργείται η παροχή μιας ειδικότητας επαγγέλματος στα Δημόσια ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ δεν μπορεί να παρέχεται στα ιδιωτικά”, πρόσθεσε. 

Δημόσια δωρεάν παιδεία και στα δημόσια ΙΕΚ, σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπολος, “αυτή είναι η απάντηση σε όσους επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τις προθέσεις και να διαστρεβλώσουν τις επιλογές μας”. 


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κινητικότητας υπογράμμισε ότι “στον ποσοτικό προσδιορισμό των 7.500 εκπαιδευτικών αποδείξαμε  με μεθοδολογική αρτιότητα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης δομών που στελεχώνονται από 170000 εργαζόμενους, την οποία όλοι απεδέχθησαν, ότι οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.500. Και σας το δηλώνω απερίφραστα, κανένας άλλος δεν περισσεύει”.

Σε ότι αφορά  ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ διευκρίνισε ότι κανένα ΕΠΑΛ και καμία ΕΠΑΣ δεν κλείνει. “Καταργούνται 50 ειδικότητες καθηγητών που δίδασκαν 12 ειδικότητες επαγγελμάτων από τις 39 που παρέχονται στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. Ειδικότητες που θα παρέχονται από τα Δημόσια ΙΕΚ, σε μεταλυκειακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχουν ήδη. Πέραν αυτού πιστεύουμε, και έχουμε ήδη μεριμνήσει, η πλειοψηφία τους να απορροφηθεί είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από τους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα”, τόνισε.

 

“Προχωρούμε με στρατηγική, σχέδιο και βήματα γοργά και μετρημένα στη συνολική αναδιάταξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Με αναδιάταξη προσωπικού διαμέσου της κινητικότητας με μετατάξεις που θα προχωρήσουν και μάλιστα άμεσα, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα της κακής κατανομής που ταλανίζει επί χρόνια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καλύπτουμε τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών.

Σταματάμε το απόστημα των αποσπάσεων 3500 ετησίως εκπαιδευτικών χωρίς κριτήρια, χωρίς μελέτη, με την κάλυψη διοικητικών θέσεων από εκπαιδευτικούς τόσο στις περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στα Δημόσια ΙΕΚ, που σήμερα λειτουργούν μόνον με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

Αλλά και με την ψηφιοποίηση του συστήματος καθημερινής παρουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο, θα καταρριφθεί ο μύθος των πολλών αδυνατούντων εκπαιδευτικών, που υποτιμά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και αδικεί το 99% των 150.000 εκπαιδευτικών μας”, πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ