ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο από την κρίση

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο από την κρίση

“Μια ψευδαίσθηση έζησε η χώρα χθες το βράδυ, μεταξύ 7 και 9” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλοςστη διάρκεια συνέντευξης Τύπου , “λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές- δημοψήφισμα και έβαλε ψηλά τον πήχη”.

Τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό δεν θα γίνει, διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα, όπως έκανε και την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο ελληνικός λαός αντέδρασε με ωριμότητα και σοφία στον πρώτο γύρο και εκτιμώ ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσει και στον β’ γύρο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλημμα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε, κρίνεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και η αντοχή της και η πορεία εξόδου από την κρίση.

Παράλληλα εξήγησε ότι η προοδευτική σταθερότητα στην οποία αναφέρθηκε δεν οδηγεί σε στασιμότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής δεν θα αθροιστούν τα ποσοστά ΝΔ και της «Ελιάς».

Σε ερώτηση για το αν θα καλέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τον υποψήφιο της «Ελιάς» εκεί όπου δίνει μάχη με υποψήφιο της ΝΔ, εξέφρασε την άποψη ότι στη λογική της ηγεσίας των ψηφοφόρων δεν υπάρχει αυτοδιοικητικό κριτήριο, αλλά «η έφοδος στην εξουσία».

«Δεν λειτούργησαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πάντως ότι κυρίως στον Δήμο Αθηναίων αυξήθηκαν τα ποσοστά και όχι σε όλη την Περιφέρεια. «Σας θυμίζω ότι είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου πριν από ένα χρόνο και πριν τη δολοφονία Φύσσα να μιλώ για την ανάγκη συστράτευσης του κοινοβουλευτικού τόξου» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση κομμάτων της Αντιπολίτευσης που «άθροιζαν ψήφους κατά του μνημονίου».

Όσο για τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της ενότητας του κόμματος, είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και ο πρώτος που ενδιαφέρεται να πετύχει η χώρα. Για το θέμα της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, το χρέος είναι βιώσιμο και η χώρα δεν θα πάρει άλλο δάνειο, όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ίδιοι οι δανειστές.

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ