ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Αρνήθηκα να ετοιμάσω σχέδιο εξόδου από το ευρώ

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Αρνήθηκα να ετοιμάσω σχέδιο εξόδου από το ευρώ

 

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμαζόταν ως σενάριο κατ΄ επανάληψη. Ο ίδιος έχω ζήσει δραματικές στιγμές να ασκούν πιέσεις σε εμένα για να ετοιμάσουμε σενάριο εξόδου από το ευρώ. Το βράδυ των Καννών, ζητήθηκε να μείνουμε οι υπουργοί Οικονομικών να ετοιμάσουμε σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Και εγώ αρνήθηκα να το κάνω», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο «Σχέδιο Ζ», που αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα των Financial Times.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή το παρασκήνιο στις Κάννες, κατά την διάρκεια της Συνόδου των G-20, επισήμανε ότι «τεθήκαμε προ του καθαρού διλήμματος και ερωτήματος «ή καθόλου δημοψήφισμα, ή άμεσα τις επόμενες μέρες, ή μέσα σε 20 ή 30 ημέρες, δημοψήφισμα με ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ», που κανείς δεν ήθελε στην Ελλάδα και δεν άντεχε η ελληνική οικονομία τέτοιο δημοψήφισμα», ενώ χαρακτήρισε αστεία την άποψη ότι ο Μπαρόζο έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση για τις θυσίες του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι «εάν υπήρχε εύκολη επιλογή, δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε ακολουθήσει; Προφανώς η άλλη επιλογή ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ναι, χάσαμε το 25% του ΑΕΠ ουσιαστικά λόγω της ύφεσης, που άρχισε από το 2007 και δεν το είχαμε καταλάβει ως χώρα. Το καταλάβαμε το 2010», και πρόσθεσε «Η ζωή των Ελλήνων δεν βελτιώθηκε προφανώς. Αλλά τώρα θα βελτιωθεί, διότι είναι η αλλαγή μικρή, αλλά θα αρχίσει να γίνεται πάρα πολύ γρήγορη. Γιατί ξέρετε το κακό γίνεται πολύ εύκολα, η καταστροφή, η αποκατάσταση πολύ δύσκολα. Αλλά όταν αρχίσει η αποκατάσταση είναι θεαματική».

«Εάν κάποιος νομίζει ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα του δώσει αυτά που χάθηκαν μεταξύ 2010 και 2014 κάνει λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται την αβεβαιότητα. Υπόσχεται επικίνδυνα παιχνίδια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, σχολίασε και τα σενάρια που θέλουν να τίθεται θέμα ηγεσίας από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «κάθε ημέρα τίθεται θέμα ηγεσίας» και πρόσθεσε «το θέμα είναι αυτό; Στις εκλογές κρίνεται η δική μου σταδιοδρομία η οποία με ενδιαφέρει; Νομίζετε ότι κάνω σταδιοδρομία ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ή ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του κ. Σαμαρά; Ή ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου; Προσπαθώ να βοηθήσω την παράταξη και τη χώρα. Τίποτα από αυτά δεν είναι απολαυστικό, τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο. Όλα έχουν τεράστιο κόστος. Πολιτικό και συναισθηματικό κόστος. Δεν κρίνομαι εγώ, κρίνεται η πορεία του τόπου. Η πορεία του τόπου κρίνεται. Είναι τόσο απλό. Το λέω αυτό γιατί εάν κάποιος νομίζει ότι επειδή αντιπαθεί εμένα πρέπει να τιμωρήσει τον τόπο, ας το ξανασκεφτεί.»

 

Δείτε το βίντεο του Ant1

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ