ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Πολιτική η δίκη των 35

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Πολιτική η δίκη των 35

 

«Η αυριανή δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών αντιστάσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει για μας καμία αμφιβολία ότι η αυριανή δίκη είναι μια πολιτική δίκη. Έχουμε βέβαια εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την ευθυκρισία της. Όμως είναι σαφές ότι μετά τις πολιτικές επιστρατεύσεις έρχεται τώρα και η ποινικοποίηση των αγώνων. Όμως αυτό αντανακλά και τον πανικό, τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές, συνδικαλιστικές αντιστάσεις και αντιδράσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος επεσήμανε: «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος. Θέλει να φοβίσει, θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο, και δεν θέλει αντιδράσεις. Εμείς, αυτό που λέμε είναι ότι με τέτοιες αποφάσεις, με τέτοιες ενέργειες, το μόνο που κάνει είναι να μας δυναμώνει τον αγώνα, να μη μας φοβίζει, να μην μας τρομοκρατεί».

 

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ