ΒΙΝΤΕΟ-Το “καρφί” του Καλαντζή στον Στουρνάρα

ΒΙΝΤΕΟ-Το “καρφί” του Καλαντζή στον Στουρνάρα

 

Έντονη κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής, με αφορμή την απουσία του υπουργού Οικονομικών από τη νέα συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που επανακατέθεσε για το θέμα της επιδότησης με 12% του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

“Η διαφορά συμπεριφοράς και νοοτροπίας που ο καθένας από εμάς δείχνει, φαίνεται. Ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι ούτε μια εβδομάδα υπουργός και μπορούσε να πει χίλιους λόγους για να μη βρίσκεται σήμερα κοντά μας να απαντήσει σε ερωτήσεις συναδέλφων, εκείνος τιμώντας τη συνταγματική και κοινοβουλευτική του ιδιότητα σήμερα είναι παρών. Ενώ ο κ. Στουρνάρας, για δεύτερη φορά, δεν είναι παρών για μια ερώτηση η οποία απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις στους νομούς Καβάλας και Δράμας και στην οποία έχει υποχρέωση να απαντήσει για να δώσει λύσεις”, τόνισε ο κ. Καλαντζής.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι “εάν την επόμενη φορά που θα επανέλθει η ερώτηση δεν προσέλθει ο κ. Στουρνάρας, νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσει –και εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες– γιατί χάνονται χρήματα του ελληνικού λαού”, αφού όπως αποκάλυψε “σε συνεδρίαση που έγινε στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του Νομού Καβάλας, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου μου είπε ότι αυτό το θέμα είναι τουλάχιστον παράνομο –αν και για εμάς δεν είναι παράνομο, διότι έχουμε δύο αποφάσεις, μία του κ. Χριστοδουλάκη το 2002 και μία του κ. Αλογοσκούφη το 2008, με τις οποίες και η Καβάλα και η Δράμα εντάσσονταν στην ίδια κατηγορία κινήτρων με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας”.

 

Το θέμα της απουσίας των υπουργών σχολίασε και η αντιπρόεδρος της βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας ότι το ζήτημα έχει επανειλημμένως συζητηθεί και στην Ολομέλεια και στην διάσκεψη των προέδρων. “Απαξιώνουν έτσι το κοινοβούλιο και οι συναδέλφους”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Είναι ό,τι χειρότερο. Πρέπει να γίνει κάτι με την κυβέρνηση και τους υπουργούς της”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ