ΒΙΝΤΕΟ-Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο Στρασβούργο

ΒΙΝΤΕΟ-Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο Στρασβούργο 

 

«Η Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου θα απαρτίζεται από ικανότατους αξιωματικούς και των τριών θεσμικών οργάνων που θα εξετάσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του μελλοντικού συστήματος ιδίων πόρων», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, στη διαδικασία ανάληψης από τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, των καθηκόντων του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για τους “ιδίους πόρους” της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι αποφασισμένο πως οι προτάσεις θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο αποτελεσματικό και συνεπή τρόπο».

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα θεωρούν ότι το ισχύον σύστημα είναι περίπλοκο και δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες. Πιστεύω ότι πολύ σωστά η Κομισιόν στις προτάσεις του 2011 πρότεινε μία καινούργια προσέγγιση, προκειμένου να βοηθηθούν κράτη-μέλη, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Δείτε το βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ