ΒΙΝΤΕΟ : Τα καταλανικά του Αλέξη

ΒΙΝΤΕΟ : Τα καταλανικά του Αλέξη

Ακόμα και ισπανικά μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην  προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Ενωμένης Αριστεράς της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη. 

“Πολλά ευχαριστώ” είπε στα ισπανικά ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, και καταχειροκροτήθηκε από τους Καταλανούς της Αριστεράς.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Joan Herrera υποψήφιο του αριστερού κόμματος στις Καταλανικές εκλογές, τόνισε : “Είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Υπάρχει εναλλακτική. Όλοι οι λαοί της Ευρώπη είναι η εναλλακτική” και συνέχισε στα ελληνικά : “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας αν και δεν μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα σας, όπως καταλάβατε”

Oι Καταλανοί που τον διέκοπταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για να τον χειροκροτήσουν, φωνάζοντας “Αλέξη, Αλέξη”, τον ευχαρίστησαν που έφερε την αριστερή αλλαγή στην Ευρώπη.

Στο τέλος της ομιλίας του, στην οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της τρόικας, του μνημονίου και της Άνγκελας Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε και πάλι στα ισπανικά τους Καταλανούς, εισπράττοντας παρατεταμμένο χειροκρότημα.

 

Δείτε τα… ισπανικά του Αλέξη Τσίπρα στο 48′ του βίντεο

Video streaming by Ustream

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ