ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας:Όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας:Όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Για το 2014, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο συνεκτικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών που βρίσκονται αδυναμία, το ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων” είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.Ωστόσο, όπως είπε, η προστασία πρέπει να είναι πιο στοχευμένη.  “Στόχος μας είναι να μην δημιουργούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές, για να μην αισθάνεται ο άλλος κορόιδο που πληρώνει” είπε.Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερο επώδυνα θέματα και περισσότερο με θέματα για την ελάφρυνση του χρέους, την επαύριο της κρίσης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και με το μέλλον του τόπου.

Στην συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όλα αυτά τα αντιφατικά, που υποστηρίζει, δεν θα τα βρει κανείς πουθενά σε κανέναν διανοητή.

“Αυτές τις μέρες καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το νομοθετικό έργο μιας δύσκολης χρονιάς και βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο δύσκολη στροφή. Κάποιοι σήκωσαν τα βάρη δύσκολων αποφάσεων, κάποιοι όμως επαναπαύτηκαν στην πιο προνομιακή δουλειά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή την ανακύκλωση, την κινδυνολογία, την καταστροφολογία, την μεμψιμοιρία, τη γκρίνια. Κι από προτάσεις «μηδέν», το απόλυτο μηδέν. Μετά από δύο χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω ακούσει ούτε μία δημιουργική πρόταση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας επί προσωπικού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρωινή του ομιλία, επισήμανε ότι  ο κ. Τσίπρας είναι μια soui generis περίπτωση διανόησης “δηλαδή πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό”.

Όπως σημείωσε διακηρύσσει την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά, σύμφωνα με τις προτάσεις του, ένας πολίτης με ακίνητη περιουσία, αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ και καταθέσεις 200.000 ευρώ, πρέπει να τύχει της ίδιας προστασίας με έναν άνεργο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο για το δυαράκι που έχει πάρει στη Δραπετσώνα. “Λέει ότι δεν θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά συγχρόνως γυρνάει και λέει προς τους πολίτες της Ευρώπης εγώ δεν θα πληρώσω τα δάνεια που μας χορηγήσατε με τον τσαμπουκά γιατί είναι επαχθή ή θα ορίσω εγώ μονομερώς τους όρους με τους οποίους θα τα πληρώσω” τόνισε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας:” Δηλαδή νομίζει ότι για πολύ καιρό ακόμη θα πατάει σε δυο βάρκες. Τον πληροφορώ ότι θα πέσει στην θάλασσα”.

 

Ακόμη ο κ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά της ρύθμισης για τα πρόστιμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, αναφέροντας ότι θα ισχύσει ότι έχει ψηφιστεί ήδη από το καλοκαίρι, στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέες αλλαγές στο άρθρο για τα πρόστιμα

Exit mobile version