ΒΙΝΤΕΟ- Οι δηλώσεις Κουβέλη

ΒΙΝΤΕΟ- Οι δηλώσεις Κουβέλη

 

«Ζήτησα να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση,

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι απαράδεκτη», καθώς όπως είπε «είναι μια πράξη δημοκρατικής διαδικασίας να ενταχθεί στο νομοθετικό μας πλαίσιο».

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε την στήριξή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί στηρίζουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη».

Eξέφρασε επίσης την πλήρη διαφωνία του με την γνωμάτευση της νομοπαρασκευαστική Επιτροπής για το εν λόγω νομοσχέδιο και την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αφού, όπως είπε, κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου όταν στο παρελθόν, και σε ανάλογη διαδικασία, είχε εκτιμήσει ορισμένες από τις διατάξεις, τότε, συνταγματικές.

Επίσης ο κ. Κουβέλης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του πορίσματος δυο ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην ερώτηση αν συμφωνούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και επέμεινε στην τήρηση της διαδικασίας για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ