ΒΙΝΤΕΟ-Μέτρα για τους αστέγους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

ΒΙΝΤΕΟ-Μέτρα για τους αστέγους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Μέτρα για τους αστέγους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα και την τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ.

«Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους Έλληνες που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτοβουλίες που βοηθούν την Ελλάδα που πληγώθηκε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Κινούμαστε σε δύο άξονες. Πρώτον, κοιτάμε σήμερα τι μπορεί να δώσει το ίδιο το κράτος στους πολίτες που υποφέρουν, αλλά με τρόπο σίγουρο χωρίς να σκορπάμε χρήματα που δεν έχουμε. Κύρια παρέμβασή μας που ανακοινώνουμε απόψε είναι η κοινωνική κατοικία, που ήδη αξιοποιεί ότι ακίνητο υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει αστέγους, που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία. Και όχι μόνο να τους στεγάσει, αλλά και να τους προσφέρει βασικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία».

«Δεύτερον, συνεργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ