ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Οι υπουργοί έδωσαν λύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Οι υπουργοί έδωσαν λύσεις

Για τις ενέργειες που εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κεφαλονιά, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νησί, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι ο κάθε υπουργός που επισκέφθηκε την Κεφαλονιά ασχολήθηκε και έδωσε λύσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το τετραψήφιο νούμερο και οι σεισμόπληκτοι θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν πως θα αξιοποιήσουν τη βοήθεια που τους προσφέρει η πολιτεία, η οποία, όπως είπε, είναι ποικιλόμορφη.

Ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε ότι σε συζήτησή του με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σκέφτονται να στείλουν κλιμάκιο για ψυχολογική υποστήριξη, μετά από τις φήμες για νέο καταστροφικό σεισμό.

Μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα γίνει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Στράτος Σιμόπουλος, έχει επιφορτιστεί με το συντονισμό όλων των υπηρεσιών.

Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέων δημοσιονομικών μέτρων. «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι τέτοια που μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία αυτά που ζητάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ