ΒΙΝΤΕΟ-Καυγάς στη βουλή για την ΕΡΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Καυγάς στη βουλή για την ΕΡΤ

 

Ένταση επικράτησε στη βουλή όταν απορρίφθηκε η συζήτηση της τροπολογίας του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση – συγχώνευση με υπουργική απόφαση δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς και  της κοινής υπουργικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο που συζητείται για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αρνήθηκε να συζητηθεί η τροπολογία του ΚΚΕ και ξεκαθάρισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τις άλλες τροπολογίες, επικαλούμενος το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της βουλής.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν οι τροπολογίες οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών από τον υπουργό Οικονομικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Η τροπολογία μας είναι σχετική με το ν/σ που συζητάμε. Μην προσπαθείτε να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα. Σας προκαλούμε να βάλετε για συζήτηση και για ψηφοφορία την τροπολογία. Αν έχετε πλειοψηφία και μπορείτε να την περάσετε ‘ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα’»  τόνισε ο Θανάσης Παφίλης , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχει θέμα υπουργικής συμπεριφοράς με στοιχεία αυθαιρεσίας», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, τονίζοντας ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένες διατάξεις του Συντάγματος που τεκμηριώνουν την απόφαση μας να μην γίνουν δεκτές τις τροπολογίες.

Αντιδράσεις υπήρξαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος επεσήμανε ότι η τροπολογία πρέπει να συζητηθεί γιατί έχει και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενστάσεις διατύπωσε και από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Βασίλη Καπερνάρος.

Μετά την απόρριψη της τροπολογίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα. Το ίδιο έκαναν στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κουρουμπλή να καταγγέλλει εκκωφαντική σιωπή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ