ΒΙΝΤΕΟ-Καπερνάρος:Προανακριτική για Βενιζέλο,Παπανδρέου,Παπαδήμο

ΒΙΝΤΕΟ-Καπερνάρος:Προανακριτική για Βενιζέλο,Παπανδρέου,Παπαδήμο

 

Την σύσταση ειδική κοινοβουλευτικής επιτροπής που διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμετείχε στην προανακριτική επιτροπή, είπε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβλαψε βεβαιωμένα το ελληνικό δημόσιο με το ποσό των 6 εκατ. Ευρώ.  «Να ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή», τόνισε.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι από την αποκάλυψη των συνοδευτικών εγγράφων της λίστας Λαγκάρντ αλλά και από την κατάθεσή του, προκύπτουν επαρκέστατες ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων. Πρότεινε λοιπόν τη σύσταση επιτροπής που θα τελέσει προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της ψευδορκίας , της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας περί την υπηρεσία , της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου υπογράμμισε ότι έπρεπε να είχε κληθεί στην επιτροπή να καταθέσει. «Χάσαμε στην κλήρωση, Δεν έπρεπε όμως ακόμα και ηθικά να έρθει να καταθέσει;», διερωτήθηκε και πρότεινε την σύσταση ειδικής επιτροπής που θα τελέσει προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος .  Ακριβώς το ίδιο πρότεινε και για τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Είναι πραγματικός αυτοεξευτελισμός να συμμετέχεις σε τέτοιες επιτροπές. Είναι πραγματικός όνειδος το άρθρο 86 και τα συνακόλουθα του άρθρου αυτού περί επιτροπών που είναι στο Σύνταγμα», επεσήμανε ο κ. Καπερνάρος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να πάρουμε την ευθύνη να αλλάξουμε αυτά τα οργιώδη άρθρα που υπάρχουν, τα τερατουργήματα όπως το άρθρο 86 που εξευτελίζουν την προσωπικότητα του έλληνα πολίτη και τους θεσμούς, τους βουλευτές, τη νομοθετική εξουσία».  «Να πάρουμε ευθύνη να εξαφανιστούν τα τρισάθλια και ελεεινά που χαρακτηρίζουν αυτούς που τα εμπνεύστηκαν, περιλαμβάνονται σε αυτό το Σύνταγμα, το οποίο είναι διάτρητο και εκθέτει όλους μας όσο υπάρχει», σημείωσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ