ΒΙΝΤΕΟ-Μπαρόζο: «Η Ελλάδα άντεξε και ξεπέρασε τα χειρότερα»

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα άντεξε και ξεπέρασε τα χειρότερα»

 «Την ειρήνη της Ευρώπης τη θεωρούμε φυσική σήμερα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής και τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Πρόκειται για πηγή έμπνευσης  για άλλους λαούς κι αυτό αναγνώρισε και η  παγκόσμια κοινότητα απονέμοντας στην Ευρώπη το νόμπελ ειρήνης».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ.Μπαρόζο είπε ότι «ο ευρωπαίος πολίτης είναι ο πρωταγωνιστής και αυτό αποδεικνύεται με τις ευρωπαϊκές εκλογές που γίνονται σε λίγους μήνες. Για τους ευρωπαίους πολίτες και κυρίως για του νέους είναι ο τρόπος να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» .

Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η ανάληψή της από την Ελλάδα είναι μια ευκαιρία για τον Ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ελπίδας ότι οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς. Θύμισε μάλιστα ότι πριν από δύο χρόνια  κάποιοι στοιχημάτιζαν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ενώ αντίθετα σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ: «Η Ελλάδα άντεξε και ξεπέρασε τα χειρότερα. Απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία και  αναθερμαίνει την οικονομία της. Θα βγει από την ύφεση μέσα στο 2014».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ελληνική ιστορία και λογοτεχνία βρίθει ηρώων. Έτσι κι αυτή που γράφτηκε αυτές τις ημέρες από τον Ελληνικό λαό είναι μια ηρωική ιστορία.

«Πέντε χρόνια που ζήσαμε τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» είπε ο κ.Μπαρόζο. «Σώσαμε την Ευρώπη. Την ενισχύσαμε. Η Ευρώπη προχωρά» και συμπλήρωσε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει για αυτό «πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα κι επιμονή. Δεν είναι η ώρα να διακινδυνεύσουμε. Χρειαζόμαστε βιώσιμη, δίκαιη ανάπτυξη κι αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή».

«Η Ευρώπη είναι η κοινή μας επιδίωξη και η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο αυτής της επιδίωξης» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ