ΒΙΝΤΕΟ-Αυγερινό ή Γιαννάκου προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Μάρκου

ΒΙΝΤΕΟ-Αυγερινό ή Γιαννάκου προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Μάρκου

 

Τον Παρασκευά Αυγερινό ή την Μαριέττα Γιαννάκου πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Μιλώντας πριν από λίγο στη βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 η κυρία Μάρκου είπε: “Η δυσλειτουργική διάταξη που απαιτεί 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο είναι ενάντια στο ίδιο το πνεύμα του Συντάγματος που απαιτεί συναίνεση. Ο δε εκλογικός νόμος αντιστρατεύεται το πνεύμα αυτό, αφού ο προκαλών τις εκλογές και πιθανός πρώτος, έχει συμφέρον όχι να συναινέσει αλλά να τορπιλίσει την εκλογή του Προέδρου, ώστε στις εκλογές να λάβει και το μπόνους”

“Πάμε να κάνουμε εκλογές κουρελιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος το οποίο και επικαλούμαστε, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι εξουσία με κάθε κόστος” τόνισε η κυρία Μάρκου.

“Κι όμως, υπάρχουν τα πρόσωπα και παρακαλώ την κυβέρνηση να φερθεί σοβαρά και θεσμικά.  Χρειαζόμαστε πρόσωπο με κάποια πολιτική ταυτότητα, όχι λοβοτομημένο Πρόεδρο για να αναβαθμίσουμε τάχα τον θεσμό.  Που να σέβεται μαζί μας το πνεύμα του Συντάγματος, να είναι μετριοπαθής, να συμβάλει στον συμβιβασμό των αντιτιθέμενων, να είναι αξιοκράτης, να είναι ανεξάρτητος. Και για να μην είμαστε μόνο ωραία λόγια, ποιος και ποια από εμάς θα είχε αντίρρηση για ένα πρόσωπο όπως για παράδειγμα ο Παρασκευάς Αυγερινός ή η Μαριέττα Γιαννάκου;” πρόσθεσε.

 

Παράλληλα, η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015 τον οποίο χαρακτήρισε ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».

«Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές υπεκφυγές και για «παρών», κατέληξε η κ. Μάρκου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ