ΒΙΝΤΕΟ-Αθανασίου:Αλλάζει ο νόμος για τη χορήγηση αδειών

ΒΙΝΤΕΟ-Αθανασίου:Αλλάζει ο νόμος για τη χορήγηση αδειών

Ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Παρήγγειλα, ήδη, πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά των μελών του Συμβουλίου Αδειών των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο προΐσταται, όπως ξέρετε, Εισαγγελικός Λειτουργός. Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών από σήμερα, φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες.

Και, παράλληλα, θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς για τη χορήγηση αδειών, ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι και οι εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, να μην έχουν αυτό το ευεργετικό μέτρο».

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αίσθηση  που υπάρχει για την «ελαστική» συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών απέναντι σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία. «Αυτό δεν είναι αληθές. Κατά δικογραφία εξετάζεται. Πάντως, θέλω να πω τελειώνοντας ότι η χώρα μας είναι μία ασφαλής χώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι και ειδικά ο υπουργός, ο κ. Δένδιας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση όπως όλοι μας για να παραμείνει ασφαλής η χώρα».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως τις μετέδωσε η ΔΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ