ΒΙΝΤΕΟ-Αλαβάνος:«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει ένα είδος ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση»

ΒΙΝΤΕΟ-Αλαβάνος:«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει ένα είδος ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση»

 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει ένα είδος ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

 

«Όταν ο κ. Κουβέλης πριν μπει στην κυβέρνηση είπε το εξής: εγώ θα κάνω κάθε προσπάθεια για τον ελληνικό λαό, για τους εργαζομένους, υπάρχει ένα όριο όμως το ευρώ. Και βλέπουμε αυτό το όριο που τον έχει οδηγήσει σήμερα. Στη στήριξη ποιων πολιτικών; Ακούω περίπου το ίδιο πράγμα να λέγεται ως επίσημη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Αλαβανάνος.

Ο κ. Αλαβάνος, σχολίασε επίσης της στάση της ΔΗΜΑΡ, τις επιλογές της κυβέρνησης αλλά και το θέμα της αλλαγής του νομίσματος και της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

 

 

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αλλαγής του νομίσματος ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού είπε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό και στις ίδιες τις έρευνες –στις οποίες εγώ τους βάζω πάντα ένα ερωτηματικό- ότι παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει τη θέση για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, μέσα στην κοινωνία γίνονται διεργασίες και αυξάνει συνεχώς το κομμάτι εκείνο που είναι αντίθετο και έχει ερωτηματικά. Πρέπει να τον σπάσουμε αυτόν τον φόβο, για να γίνει συζήτηση και να επιλέξει ο ελληνικός λαός ο ίδιος».

 

Ση συνέχεια τόνισε: «Η αλλαγή νομίσματος πάντα είναι ένα σοκ. Θα υπάρξει αυτό το σοκ το οποίο μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μερικούς μήνες. Από κει και πέρα όμως ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ