ΒΙΝΤΕΟ-«Αδειάζουν» τον Λιάπη οι κάτοικοι στο Καρπενήσι

ΒΙΝΤΕΟ-«Αδειάζουν» τον Λιάπη οι κάτοικοι στο Καρπενήσι

 

Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση ότι η οικογένεια Λιάπη ανακαίνισε την πολυτελή οικία της στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας με κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για ξενώνες, καθώς και τις προσπάθειες των συγγενών του πρώην υπουργού να διαψεύσουν τις καταγγελίες, οι κάτοικοι του Καρπενησίου δηλώνουν ότι στο συγκεκριμένο αρχοντικό ποτέ δεν φιλοξενήθηκε τουρίστας…

Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, καθώς και κάτοικοι της περιοχής στην Ευρυτανία, τονίζουν ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι η οικία χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια κοινό μυστικό πως ο Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε την κοινοτική χρηματοδότηση, προκειμένου απλά να… ανακαινίσει το εξοχικό του.

Εικόνες από τo σαλέ του Λιάπη

Ακόμη, ποτέ κανείς από τους κατοίκους του χωριού δεν είδε ταμπέλα του ΕΟΤ στην είσοδο, αλλά ούτε και πελάτες με βαλίτσες να φτάνουν στο σημείο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις. Επίσης, ο συγκεκριμένος… ξενώνας δεν διαφημίστηκε ποτέ, προκειμένου να προσεγγίσει πελατεία. Μάλιστα, ξενοδόχοι τόνισαν ότι το οίκημα δεν έχει ενταχθεί στο Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

Την ίδια ώρα, τα συγγενικά πρόσωπα του Μιχάλη Λιάπη, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν… βγει μπροστά, προκειμένου να τον καλύψουν, διαβεβαιώνουν ότι το αρχοντικό λειτούργησε ως ξενώνας. «Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της», ανέφερε μέσω του δικηγόρου της η θεία του πρώην υπουργού.

Αλλά και ο αδερφός του Μάρκος τόνισε ότι υπάρχουν πελατολόγιο και παραστατικά, τα οποία αποδεικνύουν τη λειτουργία του αρχοντικού στο Μεγάλο Χωριό ως ξενώνα, ενώ για τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι αμφισβητούν τα λεγόμενά του, είπε ότι δεν έχουν ιδέα…

Η οικογένεια του Μιχάλη Λιάπη εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ανακαινίσει τη βίλα της, όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Ωστόσο, τα κοινοτικά κονδύλια αυτά προορίζονταν για την ενίσχυση του τουρισμού στην Ευρυτανία. Με τα κονδύλια αυτά, θα έπρεπε η οικία να λειτουργήσει ως ξενώνας για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η θεία του Μιχάλη Λιάπη ζήτησε και πήρε το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, το οποίο, ωστόσο – όπως βεβαιώνουν και οι κάτοικοι του Μεγάλου Χωριού – ουδέποτε αναρτήθηκε στην είσοδο του αρχοντικού. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τη μετατροπή της πολυτελούς οικίας εγκρίθηκε από την εταιρία «Ευρυτανία ΑΕ».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ