Βερναρδάκης: Υπάρχει κίνδυνος να νομιμοποιήσει η ΝΔ πολύ ακραία ακροατήρια

«Η πολιτική αντιπολίτευση», σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «πρέπει να ξεφύγει από την ζαλάδα του εθνικισμού και της μακεδονομαχίας.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” με αφορμή τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής,είπε ότι «είναι χωρίς επιστροφή η πορεία του προς ένα συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι θα εκφραστεί και σε αυτό το ζήτημα, δεν έχω δει τα τελευταία 2-3 χρόνια κανένα μείζον ζήτημα στο οποίο να υπάρξει διαφοροποίηση ΚΙΝΑΛΛ και ΝΔ. Ακόμη και στο θέμα του Μακεδονικού, είναι πιο πίσω και από τις πιο μετριοπαθείς φωνές της ΝΔ, έχουν ταυτιστεί πλήρως με την ακροδεξιά της ΝΔ και με όλο τον εθνικιστικό συρφετό».

«Έχουμε μπει σε μία περίοδο που οι αντιφάσεις των πολιτικών κομμάτων θα αρχίσουν να εκρήγνυνται σιγά-σιγά, ήδη στα μικρά κόμματα έχουν υπάρξει εκρηκτικές εξελίξεις που φτάνουν στο όριο της διάλυσής τους … τώρα θα αρχίσει να ακουμπάει και τα λίγο μεγαλύτερα», προέβλεψε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο Χρ. Βερναρδάκης εκτίμησε ότι «τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται κυρίως μέσω του κ. Δένδια μία επανεμφάνιση αυτού που λέμε φιλελεύθερου κεντροδεξιού τμήματος της ΝΔ. Είναι σαφές ότι ένα σοβαρό κομμάτι του κόμματος έχει ανησυχήσει πάρα πολύ από την ταύτιση με ακραίες εθνικιστικές και ρατσιστικές επιλογές. Φαίνεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί αρκετά ανεπαρκής να διαχειριστεί αυτή την αντίφαση της ΝΔ».

Με συνεχείς εμφανίσεις, ο κ. Δένδιας «θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η κεντροδεξιά, η φιλελεύθερη πλευρά, είναι ακόμη ζωντανή». Εξάλλου, «πράγματι, ο κίνδυνος να νομιμοποιήσει η ΝΔ πολύ ακραία ακροατήρια, να τα συγκροτήσει σε εκλογική δύναμη είτε μέσα στην ΝΔ είτε έξω από την ΝΔ (μία ακόμη πιο κακή εξέλιξη) … είναι πάρα πολύ έντονος. Θα συρρικνώσει την ΝΔ, αλλά το κυριότερο είναι ότι ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου, που αποτελεί συνιστώσα του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτή την στιγμή κινείται “ εντός, εκτός και επί τα αυτά”».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.